ua en ru

Кабмін ліквідував казначейські векселі

Кабінет міністрів України на засіданні 23 липня 2014 р. прийняв постанову про ліквідацію казначейських векселів.

Кабінет міністрів України на засіданні 23 липня 2014 р. прийняв постанову про ліквідацію казначейських векселів. Про це сьогодні на брифінгу в Києві заявив міністр Кабінету міністрів Остап Семерак (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

"Прийняли постанову Кабінету міністрів, якою ми ліквідували казначейські векселі, які були у 2013 р. запроваджені", - заявив Семерак.

Зазначимо, про намір ліквідувати казначейські векселі як фінансовий інструмент в уряді заявляли ще з моменту призначення нового Кабміну. За словами прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, це допоможе наповненню економіки "живими коштами".

Нагадаємо, 20 листопада 2013 р. тодішній Президент України Віктор Янукович підписав закон №658-VII "Про внесення змін до статті 22 закону України "Про державний бюджет України на 2013 р.", який передбачає погашення заборгованості за тепло і воду казначейськими векселями.

Наприкінці 2013 р. Кабінет міністрів збільшив граничний обсяг видачі казначейських векселів для погашення заборгованості з різниці в тарифах за теплову енергію на 3,88 млрд грн. Про це йшлося у постанові уряду №934 від 18 грудня 2013 р.

1 січня 2014 р. в Україні набув чинності закон №407-VII "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо вдосконалення процедури з фінансових векселів)".