ua en ru

В Україні сьогодні набувають чинності зміни в Податковому кодексі щодо дії векселів

В Україні сьогодні, 1 січня 2014 р., набирає чинності закон № 407-VII "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо вдосконалення процедури за фінансовими векселями)".

Законом у Податковому кодексі встановлено, що до 1 січня 2014 р. органи, що здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів, на підставі отриманих висновків відповідних органів державної податкової служби із зазначенням сум податку на додану вартість, що підлягають відшкодуванню з бюджету за заявою платників податків видаватимуть їм зазначені у висновках суми бюджетного відшкодування шляхом видачі фінансових казначейських векселів.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада України дозволила Кабінету міністрів випускати п'ятирічні векселя з прибутковістю до 5%.

Згідно із законом, пропонується надати право Кабінету міністрів реструктуризувати фактичну бюджетну заборгованість з визначеним ним видатками державного бюджету, яка виникла станом на 1 січня 2013 р. у встановлених ним обсягах, шляхом видачі фінансових казначейських векселів терміном обігу до 5 років, з дохідністю 5%.

Право видачі таких векселів надається органам, що здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів, на підставі отриманих висновків відповідних органів державної податкової служби із зазначенням сум податку на додану вартість, що підлягають відшкодуванню з бюджету, за заявою платників податків видавати їм зазначені у висновках суми бюджетного відшкодування податку на додану вартість шляхом видачі фінансових казначейських векселів у відповідності з порядком, визначеним Кабінетом міністрів України.