ua en ru

Євромайдан: студенти збираються на Банкову

Євромайдан: у Києві студенти, які протестують на Майдані Незалежності проти призупинення підписання Угоди про асоціацію з ЄС, збираються колоною попрямувати до Адміністрації Президента України.

Євромайдан: у Києві студенти, які протестують на Майдані Незалежності проти призупинення підписання Угоди про асоціацію з ЄС, збираються колоною попрямувати до Адміністрації Президента України. Про це йдеться в повідомленні спільноти EuroMaydan в Facebook.

Як повідомлялося, у Києві до громадської акції на Майдані Незалежності приєдналася колона студентів з Київського національного університету ім. Шевченка, НПУ ім. Драгоманова та інших вишів, повідомляв кореспондент РБК-Україна.

Фотогалерея: "Євромайдан і студенти 27 листопада"

Раніше пішою ходою на Євромайдан попрямували близько 500 студентів Національного університету "Києво-Могилянська академія".

Євромайдан: студенти збираються на Банкову

(Фото: RFE/RL)

За приблизними підрахунками, колона складається з близько 2,5 тис. студентів.

Таким чином, на даний момент на Майдані Незалежності перебуває близько 3 тис. людей.

Слід зауважити, що міністр освіти і науки України Дмитро Табачник дозволив студентам вишів брати участь у мітингах на підтримку євроінтеграції України після 15:00.

Раніше організатори мітингу на Майдані Незалежності в Києві закликали студентів, які приєдналися до акції протесту, цілодобово чергувати на Євромайдані.

Нагадаємо, напередодні студенти оголосили попереджувальний всеукраїнський студентський страйк.

Зазначимо, що в середу громадська акція за євроінтеграцію України проходить і поблизу будівлі Кабінету міністрів. Перед самим засіданням уряду мітингувальників зібралося близько 500 осіб. Пізніше їх ряди зменшилися до 200 чол.

Євромайдан: студенти збираються на Банкову

(Фото: ТВі)

Перед демонстрантами виступили лідери "Батьківщини", "Удару" і "Свободи" Арсеній Яценюк, Віталій Кличко та Олег Тягнибок відповідно.

Фотогалерея: "Євромайдан під Кабміном 27 листопада"

До будівлі уряду стягнуті бійці спецпідрозділу "Беркут". Близько 3-4 тис. правоохоронців заблокували центральний вхід до Кабміну. Вони також охороняють чорні входи з вулиць Садової та Інститутської.

Зазначимо, що учасники мітингу під Кабміном - звичайні активісти від політичних партій. Демонстранти зайняли смугу руху по вулиці Грушевського, що перешкоджало рухові транспорту, у зв'язку із чим проїзд був утруднений.

Євромайдан: студенти збираються на Банкову

(Фото: РБК- Україна)

Минулої ночі учасники партійного наметового містечка на Європейській площі об'єдналися із громадським Євромайданом близько монумента Незалежності. Про початок такого єднання із трибуни перед Українським домом оголосив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк. Він зачитав звернення колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, яка закликала обидва Євромайдани об'єднатися, а також прибрати партійну символіку, після чого люди почали вирушати з Європейської площі на Майдан Незалежності.

21 листопада Кабінет міністрів України припинив підготовку до підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом, яку збиралися затвердити на вільнюському саміті "Східного партнерства" наприкінці листопада. Також уряд розпорядився відновити активний діалог з Росією та іншими країнами Митного союзу та державами СНД щодо пожвавлення торговельно-економічних зв'язків з метою збереження і зміцнення спільними зусиллями економічного потенціалу. Представники Росії і ЄС звинуватили один одного в шантажі України із цього питання.

Через останні зовнішньополітичні події країну охопили вуличні акції протесту, розпочався Євромайдан. У неділю, 24 листопада, в Києві мітингували проти рішення уряду близько 100 тис. людей.