ua en ru

Евромайдан: мітинг за євроінтеграцію зібрав близько 150 тис. людей

У Києві колона мітингувальників за євроінтеграцію розтягнулася від Бессарабської площі до Європейської площі. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

У Києві на Майдані Незалежності станом на 15:00 неділі, 24 листопада, знаходиться до 150 тис. мітингувальників, повідомляє "5 канал".

У Києві колона мітингувальників за євроінтеграцію розтягнулася від Бессарабської площі до Європейської площі. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Фотогалерея: "Недільні мітинги в Києві 24 листопада"

Станом на 16:30 міліція підтвердила застосування сльозогінного газу під Будинком уряду проти учасників мітингу за євроінтеграцію, передає радіо "Свобода".

Близько 16:00 міліція застосувала під Будинком уряду звукові спецзасоби, передає "5 канал". Повідомляється, що учасники мітингу відтіснили міліцію від Кабміну і повісили на флагштоку перед Будинком уряду прапор ЄС.

Станом на 15:30 в Києві у пікеті біля Будинку уряду беруть участь понад 20 тис. осіб.

За даними на 14:00 в Києві в ході масових акцій протесту зафіксували одне правопорушення. Про це РБК-Україна заявила начальник прес-служби ГУ МВС України в Києві Ольга Білик. За попередньою інформацією, народний депутат від партії "Свобода" зі своїми помічниками знесли агітаційний намет Комуністичної партії України біля пам'ятника Леніну.

Станом на 13:15 у Києві понад 100 тис. людей беруть участь у Народному віче "За європейську Україну!". Про це повідомили лідери опозиції на Європейській площі, передає прес-служба "Батьківщини".

За даними "Удару", у мітингу на підтримку євроінтеграції України беруть участь близько 80 тис. людей. У столичній міліції натомість наводять іншу цифру - 20 тис. людей.

Евромайдан: мітинг за євроінтеграцію зібрав близько 150 тис. людей

(Фото: RFE/RL)

Зараз Європейська площа вже повністю заповнена, люди продовжують прибувати. Через наплив учасники також розмістилися на прилеглих до Європейської площі вулицях.

Станом на 12:40 неділі, 24 листопада, на Майдані Незалежності перебувало кілька десятків тисяч мітингувальників, ще за 20 хвилин до цього кількість демонстрантів становила близько 5 тис. Повідомлялося, що кількість мітингувальників зросла в рази за останній час - до щонайменше декількох десятків тисяч.

Народний депутат з "Батьківщини " Олександр Турчинов заявив про майже 100 тис. учасників акції на підтримку євроінтеграції.

Станом на 10:00 на Майдані перебувало кілька тисяч мітингувальників, повідомляв "5 канал".

За даними столичного главку МВС, в центрі столиці станом на 11:00 знаходилося близько 1 тис. осіб.

Фотогалерея: "Євромайдан-2013 - день третій"

Зазначимо, що люди стоять не тільки на Майдані Незалежності, а й на Європейській площі та біля стадіону "Динамо" ім. Валерія Лобановського.

Фотогалерея: "Євромайдан-2013 - другий день акції в центрі Києва"

Також кілька десятків людей стоять на Михайлівській площі.

Фотогалерея: "Мітинг на Майдані Незалежності - за Європу в річницю революції"

Нагадаємо, сьогодні в центрі Києва о 12:00 очікується проведення масової акції на підтримку євроінтеграції України.

За даними МВС, сьогодні у столиці на ході від парку ім. Тараса Шевченка до Європейської площі очікується 35 тис. людей. Кількість учасників мітингу вже на Європейській пл. може збільшитися до 50 тис.

Раніше повідомлялося, що заявка опозиційної акції передбачає до 100 тис. учасників.