ua en ru

Глава Міноборони спростував інформацію про використання Україною балістичних ракет

Міністр оборони Валерій Гелетей спростував інформацію, що з'явилася напередодні, про використання Україною в рамках АТО балістичних ракет середнього радіусу дії.

Міністр оборони України Валерій Гелетей спростував інформацію, що з'явилася напередодні, про використання Україною в рамках АТО балістичних ракет середнього радіусу дії. Про це він заявив в ефірі програми "Шустер LIVE" на телеканалі "Перший національний" в ніч на 2 серпня.

"В Україні немає таких балістичних ракет, про які говорять, їх немає у природі", - заявив Гелетей.

Нагадаємо, як повідомило 1 серпня Deutsche Welle з посиланням на представника прес-служби у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі, в Північноатлантичному альянсі підтвердили інформацію американського телеканалу CNN про те, що українська армія застосовувала балістичні ракети малої дальності проти проросійських сепаратистів на Сході України.

Водночас співрозмовник DW не повідомив подробиць, пославшись на те, що ця "інформація заснована на даних розвідки США".

Раніше американський телеканал CNN повідомляв про використання українською стороною балістичних ракет проти бойовиків. "За нашими даними, американська розвідка зафіксувала через свої супутники, як українські сили запускають балістичні ракети "земля-земля" малого радіусу дії зі своїх позицій по території, що знаходиться під контролем сепаратистів", - сказала кореспондент телеканалу CNN в Пентагоні Барбара Старр 29 липня.

31 липня в Держдепі США заявили, що не мають інформації про те, що сили АТО в Україні використовували балістичні ракети.
Повідомлення CNN також спростувала українська влада.

"Українська армія не використовує ракети в ході бойових дій", - заявив 30 липня спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко. За його словами, остання балістична ракета в Україні була знищена в 1996 р.