ua en ru

У Держдепі немає підтвердження використання силами АТО на Донбасі балістичних ракет

У Державному департаменті США не мають інформації про те, що сили антитерористичної операції використовували балістичні ракети.

У Державному департаменті США не мають інформації про те, що сили антитерористичної операції використовували балістичні ракети. Про це заявила представник Держдепартаменту США Марі Харф під час брифінгу 30 липня 2014 року, передає прес-служба Держдепартаменту.

"Я не можу підтвердити повідомлення про цей артилерійський удар. Знову ж таки, там безліч звітів. Ми все ще намагаємося отримати трохи більше ясності щодо цього", - підкреслила вона.

"Українці несуть відповідальність за захист своїх громадян в їхній власній країні. Зброя, зазначена в цих доповідях, є стандартною артилерією у колишніх радянських військових", - додала Харф, коментуючи повідомлення про те, що українська армія використовує балістичні ракети ближньої дії в густонаселених районах Донбасу.

При цьому вона вкотре вказала на провину Росії в цьому конфлікті.

"Ми, звичайно, не збираємося говорити українцям, що вони не можуть використовувати стандартну зброю, особливо коли вони знаходяться під таким вогнем... Вкрай важливо, щоб українці продовжували робити все можливе, щоб захистити життя безневинних людей і, звичайно, причина всієї цієї нестабільності - дії Росії", - зазначила Харф.

Нагадаємо, раніше американський телеканал CNN з посиланням на джерела в уряді США повідомив, що сили АТО застосували проти бойовиків на Донбасі тактичні балістичні ракети ближньої дальності.

У Раді національної безпеки і оборони України у свою чергу виключили використання силами АТО балістичних ракет. "Українська армія не використовує ракет в ході бойових дій", - заявив 30 липня на брифінгу спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

За його словами, остання балістична ракета в Україні була знищена в 1996 р.