ua en ru

НАТО підтверджує використання Україною балістичних ракет

У штаб-квартирі Північноатлантичного альянсу (НАТО) підтверджують використання Україною балістичних ракет у боротьбі з сепаратистами на Донбасі.

У штаб-квартирі Північноатлантичного альянсу (НАТО) підтверджують використання Україною балістичних ракет у боротьбі з сепаратистами на Донбасі, пише Deutsche Welle.

У той же час, співрозмовник представник прес-служби НАТО не повідомив подробиць, пославшись на те, що ця "інформація ґрунтується на даних розвідки США".

Міністерство оборони США поки також не відповіло на запит DW.

Німецьке видання, посилаючись на ЗМІ, припускає, що мова може йти про ракетні комплекси "Точка", дальність польоту балістичних ракет яких становить понад 100 км.

Раніше американський телеканал CNN повідомляв про використання українською стороною балістичних ракет проти бойовиків.
"За нашими даними, американська розвідка зафіксувала через свої супутники, як українські сили запускають балістичні ракети "земля-земля" малого радіусу дії зі своїх позицій по території, що перебуває під контролем сепаратистів", - сказала кореспондент телеканалу CNN в Пентагоні Барбара Старр 29 липня.

У той же час, 31 липня в Держдепі США заявили, що не мають інформації про те, що сили антитерористичної операції в Україні використовували балістичні ракети.

Повідомлення CNN також спростувала українська влада.

"Українська армія не використовує ракети в ході бойових дій", - заявив 30 липня спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

За його словами, остання балістична ракета в Україні була знищена в 1996 р.