ua en ru

Євромайдан: більше 20 тис. мітингувальників виступають за євроінтеграцію на Майдані Незалежності

Євромайдан: у Києві кількість мітингувальників на Майдані Незалежності станом на 16:30 зросла до 20 тис. осіб. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна

Євромайдан: у Києві кількість мітингувальників на Майдані Незалежності станом на 16:30 зросла до 20 тис. осіб. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна

Станом на 15:00 на Євромайдані перебувало близько 7 тис. мітингувальників, які виступають за євроінтеграцію України з ЄС.

Число демонстрантів постійно змінюється, оскільки активісти переміщуються центром від однієї площі до іншої.

Раніше сьогодні повідомлялося про 2 тис. демонстрантів на Євромайдані. Від самого ранку на Майдані Незалежності перебувало близько 500 учасників акції протесту проти призупинення процесу підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

На Майдані Незалежності та Європейській площі працюють польові кухні.

Лідери опозиції поінформують Майдан про план дій о 19:00. Опозиція готується до провокацій і силового варіанту.

Після повідомлення з Вільнюса про те, що Президент України Віктор Янукович не підписав Угоду про асоціацію з ЄС, активісти радяться про те, що робити далі. Як планується, своє рішення вони оголосять сьогодні ближче до обіду.

Нагадаємо, на другий тиждень Євромайдану в Києві людей вночі стає дедалі більше. Про це повідомляє радіо "Свобода".

Біля монументу Незалежності зранку перебуває кількасот осіб, які вимагають, щоб Президент Віктор Янукович поставив свій підпис під угодою з Євросоюзом.

Євромайдан: більше 20 тис. мітингувальників виступають за євроінтеграцію на Майдані Незалежності

Фото: Facebook

Наймасовішою акція протесту проєвропейськи налаштованих українців стає щовечора, коли на Майдані Незалежності перебувають щонайменше кілька тисяч людей.

Приблизно о 6:15 колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко написав у своєму Twitter: "Поки ви спите, Євромайдан масово заповнюють тітушки".

Комендант Євромайдану Ігор Луценко не підтвердив цю інформацію. Натомість він повідомив, що міліція вночі отримала дзвінок про замінування Майдану Незалежності. Правоохоронці жодної вибухівки не знайшли, але продовжують свою роботу.

Партія регіонів на звільненій опозицією на початку тижня Європейській площі Києва організовує сьогодні свій мітинг. У поданій до органів влади заявці ідеться про участь у ньому до 50 тисяч осіб. На сцені, монтаж якої завершується, присутні гасла "Побудуємо Європу в Україні" і "Підтримаємо національного виробника".

Нагадаємо, 21 листопада Кабінет міністрів України припинив підготовку до підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом, яке збиралися затвердити на вільнюському саміті Східного партнерства. Також уряд розпорядився відновити активний діалог з Росією і іншими країнами Митного союзу і державами СНД щодо пожвавлення торговельно-економічних зв'язків з метою збереження і зміцнення спільними зусиллями економічного потенціалу. Представники Росії і ЄС звинуватили один одного в шантажі України з цього питання.

Через останні зовнішньополітичні події країну охопили вуличні акції протесту, почався Євромайдан. В неділю, 24 листопада, в Києві мітингували проти рішення уряду близько 100 тис. осіб.