ua en ru

Єврокомісія схвалила посилення санкцій проти РФ

Єврокомісія схвалила посилення санкцій проти Росії.

Єврокомісія схвалила посилення санкцій проти Росії. Про це йдеться в заяві представника ЄК, передає прес-служба представництва Євросоюзу в Україні.

"Сьогодні Європейська комісія схвалила пропозиції про значне посилення подальших обмежувальних заходів стосовно Росії. Даний крок був зроблений за зверненням Європейської Ради від 30 серпня з приводу ситуації в Україні", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі відзначили, що дані пропозиції доповнюють заходи, вжиті 31 липня, і стосуються доступу до ринків капіталів, оборони, товарів подвійного призначення та високих технологій. Пропозиції зараз будуть розглянуті державами-членами ЄС.

Держави-члени ЄС розглянуть пропозиції ЄК, які будуть представлені сьогодні ввечері Комітетом постійних представників при Єврокомісії. Як тільки держави-члени приймуть ці пропозиції, вони будуть опубліковані в офіційному журналі ЄС.

Нагадаємо, 1 вересня Єврокомісія запропонувала послам ЄС розширити санкції проти Росії: тепер не тільки російським банкам може бути обмежений доступ до фінансування на європейському ринку капіталів, але і іншим російським компаніям, які контролюються державою.