ua en ru

Естонія зміцнює обороноздатність на тлі можливої війни з РФ, - прем'єр

Естонія зміцнює обороноздатність на тлі можливої війни з РФ, - прем'єр

Прем'єр-міністр Естонії Таави Рийвас (на фото), коментуючи заяви колишнього генсека НАТО Андерса Фог Расмуссена про можливу гібридної війні в країнах Балтії, заявив, що Естонія враховує цю небезпеку, і в планах державної оборони розписані відповідні дії на цей рахунок, передає ERR.

"Гібридна війна не є якимось новим методом ведення війни, здатним здивувати стратегів - ні в світі, ні в Естонії, ні в Росії. Естонія враховує цю небезпеку, і в плані державної оборони розписані відповідні дії на цей рахунок. Ми зміцнюємо нашу власну обороноздатність і розширюємо співпрацю з союзниками, щоб бути в змозі протистояти будь-якій можливій агресії", - заявив Рийвас.

При цьому естонський прем'єр вважає, що реальної загрози нападу немає.

"Якщо ми подивимося на речі реально, зовнішній ворог нам не загрожує", - сказав Рийвас.

Нагадаємо, колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен вважає, що Росія може напасти на країни Прибалтики, щоб перевірити, як на це відреагує Північноатлантичний альянс

"У цьому інтерв'ю Андерс Фог Расмуссен дав чітко зрозуміти, що Путін знає, що якщо він перетне" червону межу і нападе на країну-члена НАТО, то програє. Немає сумніву, що п'ятий пункт Північноатлантичного договору буде реалізований, якщо хтось з членів альянсу буде атакований. Це діє і в разі появи так званих "зелених чоловічків", - додав прем'єр-міністр Естонії.