ua en ru

Ештон стурбована можливістю введення НС в Україні

Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон глибоко стурбована можливістю введення НС в Україні.

Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон глибоко стурбована можливістю введення НС в Україні. Крім того, вона збирається прибути в Україну ввечері 28 січня 2014 р., йдеться в її заяві, опублікованій на сайті Європейського Союзу.

"Необхідно припинити насильство і обидві сторони повинні знизити напруженість. Я стривожена тим, що уряд планує оголосити надзвичайний стан. Це не піде на користь нікому. Я настійно закликаю лідерів опозиції до того, щоб відокремити себе від тих, хто вдається до насильства.

Єдиний вихід з кризи - політичний. Те, що дійсно потрібно, так це справжній діалог про створення нового консенсусу на шляху вперед. Я сподіваюся, що український парламент визначить чіткий шлях в ході завтрашньої сесії у напрямку політичного рішення. Це повинно включати в себе відгук пакету законів, прийнятих 16 січня.

Я і ЄС як і раніше буде повністю залучені в пошуки виходу з кризи. Після сьогоднішнього візиту мого колеги, Штефана Фюле, я вирушаю до Києва завтра ввечері", - йдеться в повідомленні.