ua en ru

ЄС заморозив рахунки Арбузова, Клименка, Ставицького і Іванющенка

Рада Європейського Союзу з питань закордонних справ заморозила рахунки ще чотирьох наближених до усуненого Президента Віктора Януковича українських чиновників, підозрюваних у розкраданні українських державних коштів.

Рада Європейського Союзу з питань закордонних справ заморозила рахунки ще чотирьох наближених до усуненого Президента Віктора Януковича українських чиновників, підозрюваних у розкраданні українських державних коштів. Про це йдеться в сьогоднішньому випуску офіційного журналу ЄС.

Зокрема, до оновленого санкційного списку ЄС увійшли:

- колишній перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов;

- колишній міністр доходів та зборів України Олександр Клименко;

- колишній міністр енергетики і вугільної промисловості Едуард Ставицький;

- нардеп від Партії регіонів Юрій Іванющенко на прізвисько Юра Єнакієвський.

Санкції набувають чинності з сьогоднішнього дня, 15 квітня 2014 р.

Підставою для застосування санкцій, згідно з повідомленням в журналі ЄС, є проведення розслідування в Україні щодо участі зазначених осіб у злочинах з розтрати українських державних коштів та їх незаконного виведення за межі України.

Відзначимо, 14 квітня Рада ЄС розширив список осіб, відповідальних за незаконне привласнення українських державних коштів, проти яких застосовуються персональні санкції Євросоюзу, з 18 до 22.

Нагадаємо, що 5 березня Євросоюз вже заморозив активи 18 осіб, на яких поширюються відповідні судові розслідування в Україні.

Зокрема, ЄС заморозив рахунки відстороненого Верховною Радою з посади Президента України Віктора Януковича, його синів Олександра та Віктора, екс-прем'єра Миколи Азарова і його сина Олексія, братів Андрія і Сергія Клюєвих, екс-генпрокурора Віктора Пшонки та його сина Артема, бізнесмена Сергія Курченка.