ua en ru

ЄС заморозив рахунки ще чотирьох українських чиновників, розширивши санкційний список до 22 осіб

Рада ЄС сьогодні, 14 квітня 2014 р., розширила список осіб, відповідальних за незаконне привласнення українських державних коштів, проти яких застосовуються санкції ЄС, з 18 до 22.

Рада Європейського cоюзу з питань закордонних справ сьогодні, 14 квітня 2014 р., розширила список осіб, відповідальних за незаконне привласнення українських державних коштів, проти яких застосовуються санкції ЄС, з 18 до 22. Про це повідомляє прес-служба Ради ЄС.

"Сьогоднішнє рішення стосується чотирьох додаткових осіб, визначених у якості відповідальних за таке незаконне використання держкоштів, чиї активи у ЄС будуть заморожені. Таким чином, загальна кількість осіб, що підлягають заморожуванню активів у ЄС у зв'язку з розтратою українських державних коштів, зросла до 22", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що список цих осіб буде опублікований у завтрашньому випуску офіційного журналу ЄС.

Нагадаємо, що 5 березня Євросоюз вже заморозив активи 18 осіб, на яких поширюються відповідні судові розслідування в Україні.

Зокрема, ЄС заморозив рахунки відстороненого Верховною Радою з посади Президента України Віктора Януковича, його синів Олександра та Віктора, екс-прем'єра Миколи Азарова і його сина Олексія, братів Андрія і Сергія Клюєвих, екс-генпрокурора Віктора Пшонки та його сина Артема, бізнесмена Сергія Курченка.