ua en ru

Єфремов закликав нардепів виконувати законодавство про дострокові вибори

Після рішення Конституційного суду України український парламент потрапив в юридичний пат, коли сам прийняв закон, в якому нічого не сказано про дострокові вибори і тепер потрібно приймати зміни до виборчого законодавства. Про це в ході брифінгу заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Після рішення КСУ ми дійсно потрапили в юридичний пат, коли ми самі прийняли закон, про який КСУ сказав, що ви (народні депутати) нічого не сказали про дострокові вибори. У нас є рішення, записане в законі про вибори, і з точки зору виборів на всій території України планово вони проводяться тоді-то. Враховуючи, що ми унітарна держава, ми вважаємо, що це правильно і я це підтверджую, тому будьте ласкаві виконувати законодавство", - підкреслив Єфремов.

За його словами, нардепи повинні визнати правоту КСУ і взятися підкоригувати вибірково законодавство, тим самим прийнявши (регламент проведення виборів у нашій державі).

"Ми ж говоримо, що КСУ ухвалив щось не так... Мені здається, самий розумний вихід із ситуації - прописати законно, як вибори повинні проводитися в Україні, а не робити з цього якесь шоу. Ця наша робота", - сказав Єфремов.

При цьому він не уточнив, чи має намір ПР виступати ініціатором внесення змін до виборчого законодавства і чи буде парламент розглядати це найближчим часом.