ua en ru

Одеська міськрада прийняла відставку Костусєва

У ході позачергової сесії Одеської міськради депутати прийняли відставку Олексія Костусєва. Про це повідомляє прес-служба Одеської міськради.

У ході позачергової сесії Одеської міськради депутати прийняли відставку Олексія Костусєва (на фото) з посади мера міста. Про це повідомляє прес-служба Одеської міськради.

На порядку денному сесії стояв тільки один пункт - "Про розгляд особистої заяви Одеського міського голови Костусєва О.О. про складання ним повноважень міського голови". Зачитував рішення депутат ПР Денис Балух.

За результатами голосування 85 з присутніх у залі 93-х депутатів підтримали відставку Костусєва.

Виконувати обов'язки керівника міста буде, відповідно до закону, секретар міськради Олег Бриндак

Нагадаємо, 31 жовтня 2013 р. Костусєв написав заяву про складення повноважень одеського міського голови.

Нардеп з фракції "Удар" Едуард Гурвіц вже заявив, що має намір балотуватися в мери Одеси.

Кандидат від Партії регіонів Костусєв був обраний мером Одеси 31 жовтня 2010 р. За підсумками виборів він набрав 50,8% голосів, обійшовши на 20% свого найближчого конкурента Едуарда Гурвіца, що балотувався від партії "Фронт змін" і згодом став нардепом від партії "Удар".

Чутки про можливий відхід Костусєва у відставку поширювалися давно. Ще в 2011 р. ЗМІ повідомляли, що Костусєв подав заяву про складення повноважень мера Одеси. Джерела стверджували, що Костусєв пішов у відставку у зв'язку з тим, що його діяльність на посаді міського голови не йде на користь рейтингу Партії регіонів. Серед можливих претендентів на цю посаду називали Сергія Ківалова. Джерела в мерії стверджували, що таке рішення мер ухвалив після зустрічі з Президентом Віктором Януковичем.

Відомо про протистояння Костусєва з місцевим бізнесом, зокрема з приводу безкоштовного і безперешкодного доступу до міських пляжів. Це питання стоїть особливо гостро у зв'язку з розвитком клубно-ресторанного центру Одеси - Аркадії.

Костусєв обіцяв знести бульдозерами всі об'єкти, які заважають одеситам спокійно відвідувати пляжі, і щиро дивувався, як можна земельні ділянки біля самого моря віддавати в оренду.

Нагадаємо, в червні 2013 р. МВС почало кримінальне провадження і досудове розслідування по ряду повідомлень з різних джерел про зловживання владою і службовим положенням і неправомірні дії декількох посадових осіб Одеського міськвиконкому, у тому числі і міського голови Костусєва.