ua en ru

Давид Жванія вийшов з Партії регіонів

Народний депутат України Давид Жванія сьогодні вийшов з Партії регіонів. Про це РБК-Україна повідомили в прес-службі Давида Жванії.

Народний депутат України Давид Жванія (на фото) сьогодні вийшов з Партії регіонів. Про це РБК-Україна повідомили в прес-службі Давида Жванії.

"Народний депутат Давид Жванія сьогодні написав заяву про вихід з фракції Партії регіонів. Про це повідомляє прес-служба політика.

Зазначимо, що сьогодні на своєму сайті Жванія повідомив наступне:

"Я вмію йти на компроміси, знаходити тактичні інструменти для досягнення стратегічної мети. Такою метою для мене було, є і буде входження демократичної України в сім'ї цивілізованих європейських народів", - підкреслив він.

"Я продовжую бути переконаним, що уряд, який не контролює ситуацію в країні і не здатне здійснювати ефективну зовнішню політику, потрібно відправити у відставку. Всі винні у жорстокому побитті людей на Майдані повинні нести відповідальність: від тих, хто віддавав такі накази, до рядових виконавців. В майбутньому це не повинно повторитися", - зазначив Жванія.

"Вважаю за необхідне створити у ВР більшість, яка візьме на себе всю відповідальність в країні. Одночасно Майдан повинен вимагати продуманих і ефективних дій від парламенту як найвищого представницького і законодавчого органу країни. Я переконаний, що український народ на Евромайданах вже фактично підписав Угоду про Асоціацію з ЄС у Вільнюсі. Необхідно привести справу до формального завершення", - йдеться в заяві Жванії.

Зазначимо, що сьогодні про вихід з ПР заявила Інна Богословська. Вона додала, що з ПР ще будуть виходити депутати, але вона не хоче називати їх прізвища.

Також, за інформацією деяких ЗМІ, у відставку пішов голова Адміністрації Президента України Сергій Льовочкін.

Нагадаємо, сьогодні вночі у Києві вночі 30 листопада 2013 р. "Беркут" розігнав Євромайдан. Штурм почався близько 4 годин ранку. Також, за даними прес-служби МВС, після того, як студенти оголосили про завершення акції, в міліцію звернулися працівники управління благоустрою з проханням допомогти завести техніку на Майдан Незалежності для продовження проведення робіт по підготовці до Нового року, але коли техніка почала заїжджати, мітингувальники чинили опір. Незважаючи на попередження, що сприяли проїзду техніки співробітників міліції, мітингувальники почали кидати склянками, сміттям, палаючими колодами і т. д. Тому з використанням спецзасобів люди були відтіснені з Майдану.

Зазначимо також, що за підсумками саміту Східного партнерства у Вільнюсі, між Україною та ЄС підписано жодного документа не було, навіть очікуваного деякими політичними експертами рамкової угоди про наміри.