ua en ru

Льовочкін подав у відставку, - джерело

Глава Адміністрації Президента України Сергій Льовочкін (на фото) пішов у відставку. Про це повідомив телеканал TVi з посиланням на інформаційне агентство "Інтерфакс-Україна".

Глава Адміністрації Президента України Сергій Льовочкін (на фото) пішов у відставку. Про це повідомив телеканал TVi з посиланням на інформаційне агентство "Інтерфакс-Україна".

Люди з оточення Льовочкіна не змогли ні підтвердити, ні спростувати інформацію про його відставку. Сам Сергій Льовочкін не відповідає на телефонні дзвінки.

Агентство поки що не має підтвердження цієї інформації. За даними джерела, рішення могло бути викликано незгодою з діями міліції з розгону Евромайдана в центрі Києва.

Зазначимо, замість Сергія Льовочкіна Адміністрацію Президента України очолить Віталій Захарченко. У той же час, місце міністра внутрішніх справ, в свою чергу, отримає Віктор Дубовик, який до цього працював першим заступником міністра внутрішніх справ.

Нагадаємо, сьогодні вночі у Києві вночі 30 листопада 2013 р. "Беркут" розігнав Євромайдан. Штурм почався близько 4 годин ранку. Також, за даними прес-служби МВС, після того, як студенти оголосили про завершення акції, в міліцію звернулися працівники управління благоустрою з проханням допомогти завести техніку на Майдан Незалежності для продовження проведення робіт по підготовці до Нового року, але коли техніка почала заїжджати, мітингувальники чинили опір. Незважаючи на попередження, що сприяли проїзду техніки співробітників міліції, мітингувальники почали кидати склянками, сміттям, палаючими колодами і т. д. Тому з використанням спецзасобів люди були відтіснені з Майдану.

Зазначимо також, що за підсумками саміту Східного партнерства у Вільнюсі, між Україною та ЄС підписано жодного документа не було, навіть очікуваного деякими політичними експертами рамкової угоди про наміри.