ua en ru

Аваков сподівається, що ОВК на окрузі №59 зможе відновити роботу до вечора

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков сподівається, що робота окружної виборчої комісії (ОВК) в одномандатному виборчому окрузі №59 буде відновлена сьогодні до вечора.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков сподівається, що робота окружної виборчої комісії (ОВК) в одномандатному виборчому окрузі №59 буде відновлена сьогодні до вечора. Про це Аваков повідомив під час наради у Президента України щодо ситуації, що склалася з підрахунком голосів після виборів 26 жовтня 2014 р. , передає прес-служба Президента України.

Так, голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський повідомив, що робота з підрахунку голосів на окрузі №59 залишається заблокованою.

"На стадії підрахунку голосів і встановлення підсумків в окремих округах ми зіткнулися з проблемами, які Центральна виборча комісія без допомоги правоохоронних органів вирішити не може", - сказав він.

В свою чергу, глава МВС Арсен Аваков зазначив, що було посилено захист роботи комісії правоохоронцями. Він повідомив, що в будівлі комісії знаходяться колишні її члени і діючі, які очікують рішення суду.

"Ми прийняли рішення, не дочекавшись вердикту суду, бо є роз'яснення ЦВК, що діюча комісія повноважна", - зазначив Аваков.

За його словами, на місці зараз процесом керує керівник громадської безпеки Володимир Гриняк. міністр повідомив, що до вечора комісія зможе відновити свою роботу.

Нагадаємо, роботу окружної виборчої комісії 59 округу вже четвертий день поспіль блокують невідомі озброєні люди. ЦВК поки що не розглядає можливості прийняття рішення про неможливість встановлення результатів виборів у 59 виборчому окрузі (селище Велика Новосілка, Донецька обл.)

Позачергові вибори народних депутатів 26 жовтня відбулися 198 з 225 виборчих округів