ua en ru

Адвокат: Ходорковський не закликав Лондон не видавати віз російським чиновникам

Адвокат Михайла Ходорковського Юрій Шмідт спростував повідомлення британської газети The Sunday Telegraph про те, що екс-глава "ЮКОС" закликав не пускати до Лондона російських чиновників. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Шмідт спростував інформацію про те, що колишній олігарх нібито передав виданню The Sunday Telegraph список росіян, яким слід відмовити у в'їзді на Олімпійські ігри в британській столиці. За словами Шмідта, Ходорковський - "не божевільний і не ідіот", щоб направляти такі списки. "Чи то це якась навмисна помилка, чи то відверта провокація", - припустив адвокат.

Незадовго до цього The Sunday Telegraph повідомив, що отримав від адвокатів екс-глави "ЮКОС" перелік, в якому фігурують імена 308 росіян, зокрема віце-прем'єра Владислава Суркова, засновника руху "Наші" Василя Якеменка, глави ЦВК Володимира Чурова, генерального прокурора РФ Юрія Чайки, а також інших осіб, причетних до переслідування співробітників концерну "ЮКОС", а також до загибелі в 2009 році в слідчому ізоляторі 37-річного адвоката Сергія Магнітського.