ua en ru

"Правий сектор" передумав "йти на Київ"

Партія "Правий сектор" бере назад свою заяву-ультиматум, який був висунутий Президентові України Петру Порошенку.

Партія "Правий сектор" бере назад свою заяву-ультиматум, який був висунутий Президентові України Петру Порошенку. Про це у своєму Facebook повідомив офіційний представник партії Борислав Береза.

"Дмитро Ярош зробив вчора досить гучну заяву. Спровокувало його на це абсолютно неадекватна і жорстоке ставлення деяких представників правоохоронних органів до наших активістів. Це були провокаційні дії генерала Євдокимова та його підлеглих, яких і змусили Яроша піти на поводу емоцій", - написав Береза.

За його словами, в "Правому секторі" визнають, що їх заяву було несвоєчасним.

Крім того, сам лідер партії Дмитро Ярош повідомив, що бійцям добровольчого корпусу "Правого сектора" заборонено вивозити із зони антитерористичної операції зброю та боєприпаси.

Ярош зазначив, що в екстрених випадках про пересування бійців "Правого сектора" зі зброєю поза зоною бойових дій будуть повідомлятися у Центральне та обласні управління СБУ.

Нагадаємо, раніше "Правий сектор" вимагав від Порошенка навести порядок у Міністерстві внутрішніх справ і закрити всі кримінальні провадження проти бійців руху, в іншому випадку погрожуючи збройним походом на Київ.