ua en ru

"Правий сектор" має намір продовжити бойові дії всупереч мінськими угодами

"Правий сектор" має намір продовжити бойові дії всупереч мінськими угодами

"Правий сектор" заявив, що залишає за собою право продовжити бойові дії всупереч мінськими угодами. Про це на своїй сторінці в Facebook написав лідер "Правого сектора" Дмитро Ярош.

"ПС вважає, що будь-які домовленості з проросійськими терористами не мають ніякої юридичної сили, суперечить існуючій Конституції України, а, отже, їх виконання не є обов'язковим для громадян. Тому, у разі якщо ВСУ отримають наказ на відведення важкої техніки і артилерії та невідкриття вогню, ДУК ПС залишає за собою право продовжити активні бойові дії згідно з власними оперативними планами, до повного визволення українських земель від російської окупації", - написав Ярош.

Ярош також зазначив, що "Правий сектор" веде переговори про легалізацію своїх збройних формувань.

"Зараз ми ведемо переговори з державними чинниками можливого "узаконення" своєї діяльності. Крім того, ми вносимо на розгляд Верховної Ради кілька законопроектів, що стосуються статусу ДУК (український Добровольчий корпус, - ред.) та соціального захисту добровольців і їх сімей", - написав він.

Крім того, лідер "Правого сектора" висловив надію, що роззброєння "незаконних збройних формувань", про який йшла мова в мінських угодах, не торкнеться формування ПС.

"Ми сподіваємося, що представники Президента України, працюючи над цими матеріалами, не мали на увазі ДУК ПС та інші "нестатусные" українські підрозділи. Тому, будь-які спроби так званого роззброєння українських патріотів будуть дестабілізувати ситуацію всередині держави і грати на руку Путіну і державі-агресору - Росії. Крім того, всі такі спроби будуть приречені на поразку, тому що бійці добровольчих формувань здатні захистити своє право на оборону держави і народу будь-яким способом, всіма доцільними методами і засобами", - попередив Ярош.

Нагадаємо, 12 лютого в Мінську Президент України Петро Порошенко, Президент Росії Володимир Путін, Президент Франції Франсуа Олланд і канцлер Німеччини Ангела Меркель після 16 годин переговорів виробили комплекс заходів по врегулюванню конфлікту на Донбасі, який в результаті підписали контактна група та лідери ДНР/ЛНР. Також "нормандська четвірка" прийняла спільну декларацію на підтримку цих заходів.

У січні "Правий сектор" був внесений у список заборонених в Росії організацій.