ua en ru

Підтримка РРО обійдеться підприємцям в 150-200 грн щомісяця

Незважаючи на те, що один касовий апарат коштує в середніх межах від 5 до 10 тис. грн, крім цього щомісяця підприємцям потрібно витрачати 150-200 грн на підтримку реєстратора розрахункових операцій (РРО). Про це йдеться в матеріалі "Операція "Каса", або скільки підприємці заплатять за непотрібні РРО".

Відзначається, що в цю суму входить плата за послуги так званого "Центру сервісного обслуговування" і послуги певної компанії-еквайра, яка забезпечує зв'язок касового апарату з серверами Державної фіскальної служби (ГФС). "Причому, остання ланка є найбільш сумнівним, оскільки підключити користувачів РРО до каналів зв'язку з ГФС безпосередньо не представляє жодних проблем", - підкреслюється в статті. - Проте, зручніше використовувати в цьому ланцюгу компанію-прокладку (спочатку монопольні функції еквайрів на себе взяли приватні фірми "Укркарт" та "Інтерплат"), на рахунках яких будуть осідати гроші платників податків".

Таким чином, продаж, установка і обслуговування РРО - це окремий бізнес з чималими оборотами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Рада проведе чергове засідання 2 березня.

Як повідомив прес-секретар голови Верховної Ради Володимира Гройсмана: "Під час зустрічі з радою коаліцій спікер ВР запропонував попрацювати в комітетах зміни в бюджет і Мвфівські законопроекти, в суботу обумовити їх на фракціях, після чого в неділю зустрітися на раді коаліції, щоб в понеділок на пленарному засіданні розглянути ці закони".