ua en ru

Перший висновок Венеціанської комісії щодо закону про люстрацію був проміжним, - Мін'юст

Перший висновок Венеціанської комісії щодо закону про люстрацію був проміжним, - Мін'юст Фото: Тетяна Козаченко

В цілому відгуки Венеціанської комісії щодо люстрації – позитивні

Перший висновок Венеціанської комісії щодо закону України "Про очищення влади" (люстрації) був проміжною. Про це в ефірі "5 каналу" заявила голова департаменту Міністерства юстиції з люстрації Тетяна Козаченко.

"Перший висновок, який взагалі був складений (щодо закону про люстрацію - ред.), був проміжною. Безпосередньо Венеціанська комісія зазначила, що переклад (проекту резолюції комісії - ред.) не був офіційним (було багато неточностей), представники комісії не могли приїхати в Україну, взяти коментар українських фахівців і взагалі працювати над цим законом. Це вони безпосередньо визнали і зняли з нього (виведення - ред.) юридичну силу. І, крім того, після того, ми більше ніж сім разів зустрічалися і обговорювали закон, і це було дійсно плідну співпрацю. До речі, вони зараз перевіряють дуже багато законів з цього приводу і всі їх позитивні відгуки, бо вони загальні", - заявила Козаченко.

Нагадаємо, колишній заступник глави Адміністрації Президента України Андрій Портнов опублікував проект резолюції Венеціанської комісії, згідно з яким висновки комісії будуть негативними.