ua en ru

Висновки Венеціанської комісії щодо закону про люстрацію будуть негативними, - проект

Висновки Венеціанської комісії щодо закону про люстрацію будуть негативними, - проект Фото: Венеціанська комісія

З'явився проект резолюції Венеціанської комісії щодо закону про люстрацію

Висновки Венеціанської комісії щодо закону України "Про очищення влади" (люстрації) будуть негативними. Про це йдеться в проекті резолюції комісії, опублікованій у Facebook колишнього заступника глави Адміністрації Президента України Андрія Портнова.

Зокрема, серед висновків Венеціанської комісії зазначено, що люстрація не повинна розглядатися як аналог кримінальному розслідуванню. Крім того, у комісії вважають, що велика кількість осіб, що потрапляють під люстрацію, призведе до порушення особистих прав громадян, проблемам функціонування держслужби і створення атмосфери загального страху і недовіри.

У Венеціанській комісії констатували, що закон про люстрацію суперечить положенням Кримінального кодексу, встановлюючи процедуру в обхід судового контролю. Комісія також зробила висновок, що закон призведе до заборони займати посади тисячам людей за дрібні невідповідності у фінансових документах і до їх зрівняння з особами, які вчинили серйозні кримінальні злочини.

Европейское поражение украинской люстрации.В пятницу 19 июня на своем очередном пленарном заседании Венецианская комис...

Posted by Андрей Портнов on 10 Июнь 2015 г.

Нагадаємо, Венеціанська комісія прийме остаточне рішення щодо закону "Про очищення влади" на засіданні в червні.