ua en ru

Замість параду з військовою технікою 24 серпня пройде Марш незалежності, - АПУ

Замість параду з військовою технікою 24 серпня пройде Марш незалежності, - АПУ Фото: Віталій Ковальчук

Про це повідомив перший заступник глави Адміністрації Президента України Віталій Ковальчук

На День Незалежності України, 24 серпня, замість параду з військовою технікою пройде Марш незалежності. Про це сьогодні, 6 серпня, під час брифінгу повідомив перший заступник Глави Адміністрації Президента України Віталій Ковальчук, передає кореспондент РБК-Україна.

"23 серпня з нагоди Дня державного прапора передбачається проведення офіційного заходу на Софійській площі. О 9 годині за участю Президента України відбудеться церемонія підняття державного прапора, крім цього передбачається, що державні прапори будуть підняті одночасно у всіх містах України, а також у військових частинах, крім цього, всі посольства України за кордоном теж в 9 годин ранку за місцевим часом здійснять підняття державного прапора", - розповів Ковальчук.

Пізніше, за його словами, на Софійській площі Президент відкриє виставку реліквій, яка буде діяти протягом трьох днів.

"24 серпня, на відміну від минулого року, не передбачається військового параду. Ніяка військова техніка не братиме участі у проведенні заходів 24 серпня на Майдані незалежності та на Хрещатику. Передбачається проведення Маршу незалежності, в центрі якого буде особистість воїна - захисника України, того, кому ми дякуємо за нашу свободу і незалежність", - повідомив Ковальчук.

Крім того, ввечері 24 серпня пройде концерт класичної музики.

Нагадаємо, прес-секретар Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов повідомляв, що військова техніка не буде використовуватися на параді до Дня Незалежності 24 серпня.

Варто відзначити, святкування Дня Незалежності завершиться концертом польського ансамблю I, culture orchestra.