ua en ru

"Ощадбанк" оцінив збиток від окупації Криму РФ в 670 млн дол., - голова правління держбанку

"Ощадбанк" оцінив збиток від окупації Криму РФ в 670 млн дол., - голова правління держбанку Фото: Голова правління "Ощадбанку" Андрій Пишний

Сума попередня і в ній не враховано ряд факторів

За попередньою оцінкою, майнові претензії "Ощадбанку" до РФ становлять 670 млн дол. Ця сума не остаточна і поки не враховує ряд факторів, які, ймовірно, значно збільшать претензії. Про це повідомив голова правління державного "Ощадбанку" Андрій Пишний в пості на своїй сторінці в Facebook.

Як йдеться у повідомленні, претензії "Ощадбанку" до РФ з-за анексії Криму виключно комерційні. Андрій Пишний пише, що "Ощадбанк" діє виключно за власним розсудом як інвестор і юридична особа приватного права з метою економічного захисту та поновлення своїх прав та інтересів в Криму". Підставою для позову є двостороння угода, укладена урядом України і РФ 27 листопада 1998 р.

У повідомленні також йдеться, що даний спір є безпрецедентним. "Складний і водночас цікавий з юридичної точки зору", зазначає А.с Пишний, уточнюючи, що весь процес може зайняти кілька років.

Ощад vs РФДрузья и недруги. Думаю, что большинство из вас уже видели (если нет, то увидите) новость о том, что Ощадбанк...

Posted by Андрій Пишний on 9 Июль 2015 г.

Нагадаємо, вчора державний "Ощадбанк" направив письмове повідомлення Президенту Росії Володимиру Путіну і прем'єру Дмитру Медведєву за претензіями, які випливають із незаконного обігу з інвестиціями, які належать банку в Криму.