ua en ru

ООН відновила гуманітарну діяльність в Луганській області

ООН відновила гуманітарну діяльність в Луганській області Фото: гуманітарна допомога ООН

ООН відновила діяльність 23 жовтня

ООН 23 жовтня відновила проведення гуманітарних операцій на непідконтрольних Україні територіях у Луганській області. Про це йдеться в повідомленні організації.

"Ми працюємо з усіма сторонами для того, щоб прискорити відправлення та надання гуманітарної допомоги найбільш вразливим верствам населення, які проживають в непідконтрольних уряду районах Луганської області. Часу дуже мало. Ми розраховуємо на підтримку всіх сторін для полегшення перевезення допомоги через лінію розмежування автомобільним і залізничним транспортом, усунення непотрібних бюрократичних процедур, які уповільнюють нашу роботу з самого початку кризи", - заявив Ніл Вокер, координатор з гуманітарних питань та головний офіційний представник ООН в Україні.

Повідомляється, що дозвіл на відновлення діяльності в Луганську було надано після подачі "владі" в Луганську і Донецьку документів про діяльність і присутність ООН і її партнерів. Майже 16000 тонн продовольчої допомоги, наборів для сімей, матеріалів для ремонту житла, медикаментів та інших предметів, яких потребують найбільш вразливі верстви населення, були готові для доставки в будь-який час.

Нагадаємо, раніше спеціальний представник ОБСЄ в тристоронньої контактної групи по Донбасу Мартін Сайдик повідомляв, що ДНР/ЛНР блокують діяльність гуманітарних організацій ООН.