ua en ru

ООН перегляне свої відносини з ФІФА через корупційний скандал

ООН перегляне свої відносини з ФІФА через корупційний скандал Фото: Міжнародна федерація футболу

Організація буде стежити за розвитком подій навколо ФІФА

Організація об'єднаних націй (ООН) заявила про готовність переглянути свої відносини з Міжнародною федерацією футболу (ФІФА) на тлі корупційного скандалу, що розгорівся і арешту кількох футбольних функціонерів. Про це заявив в четвер, 28 травня, в Нью-Йорку офіційний представник ООН Стефан Дуяррич, передає DW.

Зокрема, за його словами, організація буде стежити за розвитком подій навколо ФІФА. Він зазначив, що мета співпраці з Міжнародною федерацією футболу полягає в тому, "щоб мирне послання ООН почули і побачили на великих спортивних змаганнях".

Як зазначається, ООН і ФІФА мають ряд спільних ініціатив з питань пропаганди здорового способу життя, рівноправності статей і захисту дітей. Крім цього, організації готові почати партнерство з вирішення таких соціальних проблем, як боротьба з бідністю, дотримання прав людини та охорона навколишнього середовища. За інформацією видання, жодна з спільних ініціатив ООН і ФІФА не пов'язана з фінансуванням однієї із сторін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що члени Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) у разі перемоги Йозефа Блаттера на виборах президента ФІФА розглянуть всі можливі варіанти реакції, в тому числі вихід із змагань під егідою федерації.