ua en ru

УЄФА може вийти з-під егіди ФІФА в разі перемоги Блаттера

УЄФА може вийти з-під егіди ФІФА в разі перемоги Блаттера Фото: президент УЄФА Мішель Платіні

Платіні хоче бачити главою ФІФА йорданського принца Алі бін Аль-Хусейна

Члени Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) у разі перемоги Йозефа Блаттера на виборах президента ФІФА розглянуть всі можливі варіанти реакції, в тому числі вихід із змагань під егідою федерації. Про це в четвер, 28 травня, оголосив глава УЄФА Мішель Платіні, відзначивши, що не закликає бойкотувати чемпіонати світу з футболу, передає Deutsche Welle.

За словами Платіні, ще одним варіантом є колективний вихід європейських членів виконавчого комітету ФІФА.

"Якщо ми не виграємо це голосування, тоді ми зустрінемося з усіма генеральними секретарями і президентами на фіналі Ліги чемпіонів у Берліні. В залежності від результатів виборів ми побачимо, чи залишимося ми в виконавчому комітеті", - заявив Платіні.

УЄФА вирішив не бойкотувати конгрес ФІФА, на якому 29 травня повинні пройти вибори президента федерації. На пост глави претендують Йозеф Блаттер, що обирається на п'ятий термін, і йорданський принц Алі бін Аль-Хусейн. Мішель Платіні закликав підтримати Аль-Хусейна, він прогнозує, що за принца проголосують 45-46 чоловік з 53. Раніше член виконкому ФІФА Девід Гілл заявив, що покине свій пост, якщо він виграє вибори.

Нагадаємо, напередодні у Швейцарії були порушені кримінальні справи про хабарі при виборі місця проведення чемпіонатів світу з футболу 2018 і 2022 року, які пройдуть в Росії і Катарі.

Вранці 27 травня в Цюріху в рамках справи було заарештовано 14 осіб, у тому числі віце-президенти виконкому ФІФА Джеффрі Уебб і Еухенії Фігередо.