ua en ru

ОБСЄ відзначає невиконання угоди щодо відведення техніки на Донбасі з обох сторін

ОБСЄ відзначає невиконання угоди щодо відведення техніки на Донбасі з обох сторін Фото: Олександр Хуг

Спостерігачі виявили невідповідність у серійних номерах озброєння

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ відзначає невиконання угоди щодо відведення техніки на Донбасі з обох сторін конфлікту. Про це повідомив сьогодні на брифінгу заступник керівника СММ ОБСЄ Олександр Хуг, передає кореспондент РБК-Україна.

"За минулий тиждень ми знову відзначили недотримання збереження цієї зброї в зонах безпеки з боку обох сторін. Місця зберігання цієї зброї ставали недоступними для місії, і ми не змогли 16 листопада провести інспекцію, оцінити їх як безпечні. Наскільки ми знаємо ні одна сторона ще не надала СММ перелік озброєнь, які ми ще 16 жовтня запросили від обох сторін. Ці переліки озброєнь необхідні нам для відстеження результативності відведення важкого озброєння від лінії розмежування", - повідомив Хуг.

За його словами, спостерігачі ОБСЄ, відвідуючи місця зберігання озброєння, регулярно відзначають розбіжність серійних номерів озброєнь з тими, які зазначені у документах, або відсутність серійних номерів на техніці взагалі.

Нагадаємо, українська сторона неодноразово заявляла, що виконала угоду щодо відведення техніки на Донбасі. У той же час Україна заявляла, що поверне озброєння на лінію фронту в разі загострення ситуації в зоні АТО.