ua en ru

Януковичу оголошені підозри тільки по двох справах, - адвокат

Януковичу оголошені підозри тільки по двох справах, - адвокат Фото: Віктор Янукович

Ці підозри були оголошені екс-президенту ще в липні

Адвокат екс-президента України Віктора Януковича Віталій Сердюк стверджує, що його підзахисному з боку правоохоронних органів були оголошені лише два підозри - по справі Майдану і по справі "Укртелекому". Про це Сердюк повідомив сьогодні на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогоднішній день Янукович і захист по даній справі отримали тільки два підозри. І отримали їх лише в липні 2015 року. Це підозра у справах Майдану і це підозра у справі "Укртелекому". Ніяких інших підозр у інших справах - як то Межигір'я, Сухолуччя, справа за створення злочинної організації, справа щодо законів 16 січня - ні захист, ні Янукович не отримували", - повідомив адвокат екс-президента.

За його словами, справу "Укртелекому" - "це штучно створена справа для того, щоб показати суспільству наявність Януковича в міжнародному розшуку".

"Чому я так кажу? Тому що це єдина справа, яким Янукович був у цей розшук оголошений. Однак на момент, коли Генеральна прокуратура заявила про початок заочного засудження Януковича, Янукович у міжнародному розшуку вже не перебував", - зазначив Сердюк.

Адвокат також підкреслив, що Янукович зацікавлений у тому, щоб по цих справах і було прийнято остаточне рішення.

"Розуміючи, що справа півтора року не рухається вперед, для цього Янукович особисто звернувся в Генеральну прокуратуру з відповідною заявою, клопотанням про оприлюднення матеріалів кримінального провадження, що має велике суспільне значення. Яку відповідь ми отримали? Це відповідь про відмову оприлюднити", - повідомив він.

Нагадаємо, 19 червня генеральний прокурор Віктор Шокін повідомив про початок процедури заочного засудження колишнього президента України Віктора Януковича. Пізніше захист екс-президента подала скаргу на дане рішення, однак нещодавно Апеляційний суд Києва відмовився розглядати апеляцію захисту екс-президента.

Очікується, що Януковича допитають у режимі відеоконференції.