ua en ru

Ціни на нафту падають після зниження економічного прогнозу Світового банку

Ціни на нафту падають після зниження економічного прогнозу Світового банку Фото: ОПЕК

Ф'ючерси на Brent подешевшали на 0,11 дол., на WTI - на 0,17 дол.

Після того як Світовий банк скоротив прогноз зростання світової економіки, ціни на нафту продовжують знижуватися, передає REUTERS.

Так, станом на 8.45 за київським часом ф'ючерси на Brent подешевшали на 0,11 дол. - до 65,59 дол./барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,17 дол. - до 61,26 дол. /барель.

У свою чергу, Світовий банк в доповіді про перспективи світової економіки, яку публікує два рази на рік, знизив прогноз зростання нафти цього року до 2,8 відсотка з 3 відсотків в січневій доповіді.

"Враховуючи уповільнення економічного зростання Китаю, ми схильні очікувати зниження цін", - сказав аналітик Phillip Futures Деніел Енг.

Ірак в четвер підвищив офіційну ціну продажу нафти Basra Light на липень для азіатських клієнтів.

У той же час, за даними Управління енергетичної інформації, запаси нафти в США минулого тижня знизилися на 6,8 мільйона барелей при прогнозі скорочення на 1,7 мільйонів.

Ціни в США останнім часом зростають за рахунок літнього підвищення попиту на бензин і зниження видобутку нафти в Канаді через лісові пожежі.

Нагадаємо, вчора ціна нафтової корзини ОПЕК виросла на 3,6% і вперше за три з половиною тижні перевищила відмітку 62 дол. /барель.