ua en ru

Нацрада переніс питання продовження ліцензії "Інтеру" на наступне засідання

Нацрада переніс питання продовження ліцензії "Інтеру" на наступне засідання Фото: Григорій Шверк

Нардепи направили в Нацрада лист з зауваженнями з приводу продовження ліцензії "Інтеру"

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення переніс питання про продовження ліцензії телекомпанії "Інтер" на наступне засідання. Про це в ході брифінгу заявив заступник голови Нацради Григорій Шверк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні в порядку денному було питання про прийняття рішення про продовження ліцензії телеканалу "Інтер". Рада прийняла рішення про перенесення цього питання на наступне засідання. Події, які передували цьому рішенню, напевно, потрібно трохи обговорити, тому що ми отримали вчора листа від народних депутатів у великій кількості, які написали нам деякі зауваження щодо прийняття рішення про продовження ліцензії телекомпанії "Інтер". По-друге, статус народного депутата говорить про те, що якщо вони в цьому листі написали, що вони хочуть взяти участь у розгляді цього питання, то ми повинні за добу їх попередити, а ми отримали лист, коли ці добу вже пройшли, тому ми не мали змоги виконати умови закону про статус народного депутата", - заявив Шверк.

За словами Шверка, з боку депутатів це "щось близьке до тиску на незалежний державний орган-Нацрада".

Нагадаємо, комітет Верховної Ради з національної безпеки визнав, що діяльність телеканалу "Інтер" та газети "Вісті" загрожує національній безпеці України.