ua en ru

Насіров: реалізація угоди про інтегроване управління українськими кордонами розпочнеться в січні

Насіров: реалізація угоди про інтегроване управління українськими кордонами розпочнеться в січні Фото: Роман Насіров

Глава ДФС анонсував підписання договору щодо проекту Twinning на завтра

Державна фіскальна служба України (ДФС) і представництво Європейського союзу в Україні мають до 30 жовтня погодити і підписати договір про співпрацю в рамках програми Twinning (інтегроване управління кордонами), початок реалізації якого розпочнеться вже в січні 2016 р. Про це заявив голова ДФС Роман Насіров під час зустрічі з делегацією представників фінансових і митних органів Німеччини, Польщі та Литви, повідомили у прес-службі ДФС.

"Це нова форма безпосереднього технічного співробітництва між органами влади наших держав. Визначальною рисою проектів Twinning є безпосередній обмін специфічним досвідом в окремо взятій сфері державного регулювання з метою впровадження норм і стандартів ЄС, передача "ноу-хау", - зазначив Насиров.

Проект Twinning щодо інтегрованого управління кордонами передбачає проведення довгострокових консультацій на щоденній основі між представниками ДФС та експертами із країни-партнера на чолі з постійним радником проекту.

"Основні завдання, які ми плануємо вирішити за підтримки наших європейських колег, - це модернізувати законодавство у сфері інтегрованого управління кордонами і налагодити ефективну систему боротьби з корупцією", - наголосив глава ДФС.

Даний проект спрямований на виконання Україною зобов'язань у митній сфері відповідно до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Нагадаємо, в Україні завершується перший етап проекту Twinning "Щодо підвищення ефективності та конкурентоспроможності залізничного транспорту".