ua en ru

У NASA опублікували нове зображення двох супутників Сатурна Діани і Енцелада

У NASA опублікували нове зображення двох супутників Сатурна Діани і Енцелада Фото: NASA

Масштаб зображення становить 500 метрів на піксель

Національне управління з повітроплавання і дослідженню космічного простору (NASA) опублікувало нове спільне зображення двох супутників Сатурна Діани і Енцелада. Відповідну заяву розміщено на сайті NАSА.

Як повідомляється, знімок був отриманий в видимому діапазоні системою візуалізації космічного апарату "Кассіні" 8 вересня 2015 року з відстані приблизно 83 тисяч кілометрів від Діони. Масштаб зображення становить 500 метрів на піксель. Відстань від Енцелада - 364 тисячі кілометрів, масштабу зображення - 2,2 кілометра на піксель.

Місія "Cassini" стартувала в 1997 році і у 2005-му космічний апарат приступив до вивчення Енцелада. Завершення місії заплановано на 2017 рік, планується, що в грудні поточного року апарат знову зблизиться з Энцеладом, але лише на відстань близько 5 тисяч кілометрів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що астрономи з'ясували нові деталі поглинання чорною дірою зірок. Учені склали детальну картину процесу руйнування далекої зірки чорною дірою масою в декілька мільйонів разів більше нашого Сонця.