ua en ru

МВФ схвалив виділення Україні чергового траншу в 1,7 млрд дол

МВФ схвалив виділення Україні чергового траншу в 1,7 млрд дол Фото: глава МВФ Крістін Лагард

Раніше сьогодні Президент України поінформував Крістін Лагард про хід реформ в країні

Виконавча рада Міжнародного валютного фонду схвалила виділення Україні чергового траншу в розмірі 1,7 млрд дол. Про це повідомляється на офіційній сторінці фонду в Twitter.

"Виконавча рада МВФ схвалила перший перегляд програми про виділення Україні 1,7 млрд доларів", - сказано в повідомленні.

Як заявляла напередодні міністр фінансів України Наталія Яресько, другий транш МВФ буде направлений на поповнення золотовалютних резервів країни.

Нагадаємо, директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард раніше заявляла, що МВФ кредитувати Україну навіть у випадку оголошення нею неможливості обслуговування боргових зобов'язань.

Відзначимо, раніше сьогодні Президент України Петро Порошенко у телефонній розмові поінформував директора-розпорядника МВФ Крістін Лагард про хід реформ в країні.

Чотирирічна програма фінансової допомоги Україні була затверджена радою директорів МВФ 11 березня. Програма передбачає виділення фондом 17,5 млрд дол., а всіма міжнародними кредиторами за чотири роки - 40 млрд дол.