ua en ru

МОЗ може підписати контракт на закупівлю медпрепаратів через міжнародні організації до 25 серпня

МОЗ може підписати контракт на закупівлю медпрепаратів через міжнародні організації до 25 серпня Фото: Олександр Квіташвілі

Закупівлі будуть здійснюватися по 7 програмам

Міністерство охорони здоров'я України (МОЗ) розраховує до 25 серпня 2015 року підписати контракт, що дозволяє закуповувати медпрепарати через міжнародні організації. Про це в ході брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні або завтра приїжджає технічна група з Нью-Йорка яка підпише каталог. Ми плануємо підписати контракт через два тижні, до 25 серпня", - сказав він.

За словами міністра, цей контракт дозволить закуповувати медичні препарати через міжнародні організації і закупівлі будуть здійснюватися за 7 програмами.

"Юнісеф" будт закуповувати вакцини, ПРООН медпрепарати від туберкульозу, ВІЛ і орфанних захворювань. Ми постараємося, щоб всі ці програми пройшли через ці міжнародні організації", - зазначив Квіташвілі.

Міністр також додав, що після підписання договору, міжнародні закупівлі в наступному році почнуться в лютому-березні.

"Я сподіваюся, що до середи всі постанови будуть готові і прийняті Кабміном і вже у наступному році треба буде тільки затвердити бюджет. Міжнародні організації зможуть закуповувати і доставляти медичні препарати для країни", - сказав глава МОЗ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна зможе подати заявку на приєднання до міжнародного реєстру донорів після добудови дитячого багатофункціонального корпусу "Охматдиту".