ua en ru

Московський суд продовжив арешт Савченко до 30 червня

Московський суд продовжив арешт Савченко до 30 червня Фото: Надія Савченко

Льотчиця залишиться під вартою до липня

Басманний суд м. Москва в ході засідання сьогодні, 6 травня 2015 р., продовжив арешт народного депутата, члена Постійної делегації України в ПАРЄ Надії Савченко до 30 червня 2015 р. Про це у своєму Twitter повідомив один з адвокатів Савченко Микола Полозов.

"Басманний суд залишив Надію Савченко під вартою до 30 червня", - повідомив адвокат.

Зазначимо, сьогодні в московському суді відбулося два засідання по справі української льотчиці - за скаргою захисту Надії на відмову слідства відпустити її на засідання ПАРЄ і про продовження строку варти до 13 листопада.

На початку першого засідання адвокати Савченко заявили про відвід судді у справі Артура Карпова з-за особистої неприязні, так як ПАРЄ критикувало раніше його діяльність. Однак це клопотання було знову відхилено.

За підсумками першого засідання суд відмовився визнати імунітет Савченко в ПАРЄ.

При цьому слідство російські слідчі видали нову версію подій, згідно з якою нібито бойовики відпустили Савченко і вона сама перейшла на територію РФ.

Московський суд продовжив арешт Савченко до 30 червня

Савченко перед початком засідання (фото - Грані.Ру)

Невдовзі після початкогу другого засідання Савченко стало погано і їй викликали "швидку". Приблизно через 45 хвилин українку знову повернули до зали суду після надання допомоги.

Після відновлення засідання Савченко заявила про необхідність присутності на суді всіх трьох її адвокатів, тоді як сьогодні в залі знаходяться тільки Марк Фейгін і Ілля Новіков, а Микола Полозов знаходиться на лікарняному.

Адвокат Фейгін просив суд перенести розгляд на 8 травня, проте суддя Наталія Мушникова ухвалила рішення продовжити засідання без Полозова.

Також на суді слідчий заявив, що у справі вже допитано 108 тисяч свідків, з них 21 тис. - потерпілі.

Нагадаємо, що вчора Слідчий комітет Росії продовжив термін слідства у справі Надії Савченко до 13 листопада цього року.

Зазначимо, що ще перед початком судового засідання Надія Савченко отримала можливість звернутися до журналістів. Пізніше відео її надихаючого виступу було викладено на Youtube: