ua en ru

МОН анонсував створення центрів профосвіти в регіонах

У ряді регіонів України планується створити центри професійної освіти. Про це журналістам повідомив заступник міністра освіти і науки України Павло Полянський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Це новий законопроект і його положення ми відобразимо в новому законі. Він передбачає новий підхід до професійної освіти, який повинен готувати фахівців не тільки з кількох вузьких профілів, але ми хочемо, щоб на рівні регіонів виникли центри професійної освіти, які будуть готувати різних, іноді навіть, здавалося б, важко соединимых спеціальностей... Щоб це був набір усіляких професій і тих, які пов'язані навіть з кінематографом, і з театром, і в той же час з обробкою металу і з багатьом іншим. Це не є ноу-хау, так робиться в багатьох країнах Європи", - сказав Полянський.

У той же час, за його словами, створення таких центрів не означає автоматичне закриття існуючих профтехучилищ.

"Насильно ніхто закривати не буде, просто ми знаємо, що ця модель є набагато привабливіше і тут, в першу чергу, повинно бути бажання місцевих громад у себе створити такі центри професійної освіти, а бюрократичним способом спеціально закривати якісь заклади і на цій території створювати з порожнього місця ці центри ніхто не буде", - підкреслив заступник міністра.

Нагадаємо, Міносвіти готує реформу професійно-технічної освіти.