ua en ru

МІУ обіцяє підтримати "Укрзалізницю" у реструктуризації боргу

МІУ обіцяє підтримати "Укрзалізницю" у реструктуризації боргу Фото: Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський

Дефолт Укрзалізниці: Відомство розраховує на підтримку кредиторів підприємства

Міністерство інфраструктури України (МІУ) обіцяє підтримати "Укрзалізницю" у реструктуризації боргових зобов'язань. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МІУ.

"Враховуючи ситуацію, що склалася, Міністерство підтверджує, що всіляко підтримує підприємство в реструктуризації боргу. Це дозволить нормалізувати економічний стан і роботу Укрзалізниці, а також визначити необхідні обсяги капітальних інвестицій, які були заморожені протягом останніх років. Тому відомство очікує на підтримку кредиторів підприємства та їх співробітництво для виходу з ситуації", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні "Укрзалізниця" оголосила технічний дефолт.

"З початку, як нова економічна команда зайшла на "Укрзалізницю", ми намагалися всіма можливими терапевтичними методами вилікувати "Укрзалізницю", але, на жаль, сьогодні ми змушені визнати, що настав час до хірургічного втручання. Сьогодні ми сповістили наших кредиторів про факт настання технічного дефолту за певними борговими зобов'язаннями "Укразалізниці", про початок переговорного процесу по внутрішньому боргу, а також повідомили внутрішнім і зовнішнім кредиторам про напрям та обсяги реструктуризації, яку "Укрзалізниця" планує здійснити в 2015 р.", - заявив виконуючий обов'язки генерального директора "Укрзалізниці" Максим Бланк.