ua en ru

Мінприроди врегулювало питання екоконтролю суден у морпортах

Мінприроди врегулювало питання екоконтролю суден у морпортах

Міністерство юстиції України 30 березня 2015 р.за №343/26788 зареєструвало наказ Міністерства екології та природних ресурсів України "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів у сфері здійснення державного екологічного контролю" №18 від 18 березня 2015 р. Про це повідомили у прес-службі Мінприроди.

"Документом вносяться зміни до положення про екологічний контроль у пунктах пропуску через державний контроль та в зоні діяльності регіональних митниць, затвердженого наказом Міністерства охорони навколишнього природного середовища та ядерної безпеки України №204 від 08 вересня 1999 року, і положення про морські екологічні інспекції, затвердженого наказом Міністерства екології та природних ресурсів України №429 від 04 листопада 2011 року. Зокрема, наказом визначається поняття "ізольований баласт" за міжнародною Конвенцією МАРПОЛ 73/78, яке в українському законодавстві раніше визначено не було, а також значно обмежуються повноваження держекоінспекторів при здійсненні державного екологічного контролю щодо ізольованого баласту", - йдеться в повідомленні.

Як зазначили у прес-службі, Федерація роботодавців транспорту України направила на адресу Мінприроди лист-подяку за здійснення реальних кроків у подоланні корупційної схеми Екоінспекції при здійсненні екологічного контролю суден у морських портах.

Нагадаємо, наприкінці жовтня 2014 р. Кабінет міністрів виділив Міністерству екології та природних ресурсів на реалізацію пріоритетів розвитку сфери охорони навколишнього середовища 68,4 млн грн.