ua en ru

Мінінформполітики анонсував реформу по боротьбі з інтернет-піратством

Мінінформполітики анонсував реформу по боротьбі з інтернет-піратством Фото: інтернет-піратство

Україна входить у першу п'ятірку країн, які займаються піратством

В Міністерстві інформаційної політики розроблений законопроект для боротьби з інтернет-піратством. Про це заявив під час прес-конференції радник заступника міністра інформаційної політики В'ячеслав Чаушенко, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"На сьогоднішній день є напрацювання і проект законопроекту. Закон України "Про організаційні правові основи розповсюдження контенту на веб-сайтах в мережі Інтернет", - повідомив він.
Як заявив радник, у результаті змін, крім іншого, будуть каратися рекламодавці, що розповсюджують свій продукт на сайтах, які займаються нелегальним бізнесом.

"Цей законопроект говорить про те, що ми будемо боротися з піратством, карати правопорушників, а саме розповсюджувачів нелегального контенту - це веб-сайти, веб-портали, а також всіх, хто залежить від поширення. По скільки веб-сайти та веб-портали живуть завдяки доходів від реклами. У закон "Про рекламу" буде внесено багато змін, а також будуть карається рекламодавці за поширення своєї контент реклами на порталах, які займаються нелегальним бізнесом", - заявив він.

Чаушенко повідомив, що документ зараз узгоджується в уряді і ознайомитися з ним можна буде на наступному тижні.
"На сьогоднішній день він розроблений і зараз узгоджується міністерством інформаційної політики і міністерством економіки та розвитку. На наступному тижні його можна буде побачити публічно",- повідомив він.
Також радник підкреслив, що Україна входить до п'ятірки країн за кількістю поширення нелегального контенту.

Нагадаємо, Боротьба з інтернет-піратством в Україні стала більш ефективною.