ua en ru

Міненерго: ціни на світлі нафтопродукти повинні відреагувати на падіння нафти протягом 2 тижнів

Міненерго: ціни на світлі нафтопродукти повинні відреагувати на падіння нафти протягом 2 тижнів Фото: Володимир Демчишин

Наступна зустріч Демчишина та нафтотрейдерів планується в кінці наступного тижня

Ціни на світлі нафтопродукти повинні відреагувати на різке падіння нафти протягом наступних двох тижнів. Про це домовилися сьогодні на нараді міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин і нафтотрейдери, передає прес-служба відомства в Facebook.

Демчишин зазначив, що зниження ціни нафти на світових ринках повинні відчути споживачі.

Представники компаній, що постачають бензин і дизельне паливо, підкреслили, що аналіз можна буде провести лише в кінці січня, який завжди характеризується спадом продажів, і після нових поставок імпортних нафтопродуктів.

"Нафтотрейдери звернули увагу на структуру ціни бензину, в якій податки і акциз займають більше половини вартості, тому зниження його ціни не може повністю відповідати цінової тенденції на нафту", - йдеться в повідомленні.

Демчишин підтримав ініціативу регулярної публікації у відкритих джерелах індикативних цін на пальне та його структуру для того щоб складові ціни були максимально зрозумілими і прозорими.

Чергова зустріч планується в кінці наступного тижня.

Ціни на світлі нафтопродукти мають відреагувати на різке падіння нафти протягом наступних двох тижнів, в основному у зал...

Опубликовано Міністерство енергетики та вугільної промисловості України 13 января 2016 г.

Нагадаємо, Володимир Демчишин заявив, що ціна на бензин повинна бути як мінімум на гривню нижче.