ua en ru

МЗС радить українцям утриматися від поїздок на Тайвань через лихоманку Денге

МЗС радить українцям утриматися від поїздок на Тайвань через лихоманку Денге Фото: смертельна епідемія комариної лихоманки на Тайвані (EPA/UPG)

У місті Гаосюн (Південний Тайвань) зафіксовано загострення епідеміологічної ситуації

Міністерство закордонних справ України (МЗС) рекомендує громадянам утриматися від поїздок до міста Гаосюн (Південний Тайвань) до стабілізації санітарно-епідеміологічної ситуації в цьому регіоні. Про це повідомили у прес-службі МЗС.

Як зазначається, раніше на Тайвані у зв'язку із загостренням епідеміологічної ситуації зафіксовано зростання кількості випадків захворювання лихоманкою Денге.

"У разі потрапляння в надзвичайні ситуації на території Тайваню, громадянам України слід звертатися на цілодобову "гарячу лінію" МЗС України +38-044-238-16-57", - йдеться в повідомленні МЗС.

Рекомендації громадянам України у зв’язку з загостренням епідеміологічної ситуації на Тайвані.У зв’язку з загостренням...

Posted by Міністерство закордонних справ України / Ministry of Foreign Affairs on 2 грудня 2015 р.

Раніше стало відомо, що активне зростання захворювання викликала надзвичайно спекотна погода, яка є сприятливою для комарів, які переносять смертельний вірус. Найчастіше від комариної лихоманки Денге потерпають країни з південним кліматом.

У 2014 році було зафіксовано 15 тис. 732 випадки захворювань, що стало рекордною цифрою за останні 30 років, а у 2015 році вже сталося 15 тис. 282 випадки і кількість померлих вдвічі більше, ніж торік.

Лихоманка Денге, від якої немає вакцини, викликає високу температуру, головний біль, блювоту і болі в суглобах. Крім Тайваню, поширена також у Таїланді та Малайзії.

Нагадаємо, на початку листопада біля берегів Тайваню в Тихому океані стався землетрус магнітудою 5,5 за шкалою Ріхтера.