ua en ru

Місцеві вибори не будуть проходити на окупованих територіях до закінчення АТО, - Луценко

Місцеві вибори не будуть проходити на окупованих територіях до закінчення АТО, - Луценко Фото: Юрій Луценко

Парламент найближчим часом визначить на яких територіях не зможуть пройти місцеві вибори

Місцеві вибори не будуть проходити на окупованих територіях Донбасу до закінчення антитерористичної операції (АТО). Про це в кулуарах Верховної Ради України повідомив голова фракції "Блок Петра Порошенко" Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми прийняли рішення, що вибори не можуть проходити на окупованій частині України і вибори не можуть проходити на тій території, де неможливо дотримуватися демократичних стандартів відкритості та безпеки для виборців. Яких це стосується місцевостей, де неможливо провести повноцінні відкриті вибори, буде визначено парламентом під час голосування за постанову до оголошення виборів", - заявив Луценко.

"Я, звичайно, в даному випадку говорю тільки від себе, це ще не прийнято парламентом, але я вважаю, що на території окупованого Криму, і захопленої бойовиками частини Донбасу і на звільненій українськими військами частини Донбасу вибори повинні відбутися тоді, коли закінчиться АТО, коли будуть ліквідовані військово-цивільні адміністрації", - додав глава фракції.

Нагадаємо, Верховна Рада України підтримала у другому читанні і в цілому законопроект № 2831-3 "Про місцеві вибори".