ua en ru

МЕРТ наступного тижня представить економічну стратегію України

МЕРТ наступного тижня представить економічну стратегію України Фото: Айварас Абромавічус

Також розробляються стратегії розвитку бізнесу, IT-індустрії, оборонного комплексу та інші

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ) в кінці наступного тижня представить економічну стратегію України. Про це в ході засідання колегії МЕРТ заявив міністр економіки Айварас Абромавічус, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наприкінці наступного тижня ми презентуємо економічну стратегію нашої країни, яку ми розробили з Іваном Міклошем і провідними економістами нашої країни", - сказав Абромавічус.

Він пояснив, що в себе включатиме ця стратегія:

"Це будуть базові принципи, на яких повинна будуватися наша економіка. В даний момент у діяльності парламенту, я вважаю, не зовсім ясно, як і для бізнесу, так і для жителів нашої країни, так і для керівників і членів Кабміну, в якому напрямку ми рухаємося", - зазначив він.

Абромавічус зазначив, що принципи стратегії будуть сприяти розробкам галузевих стратегій.

"З цими принципами ми визначимося, їх оприлюднимо в кінці наступного тижня, і ці принципи стратегії вже будуть сприяти розробкам галузевих стратегій", - додав міністр.

За його даними, міністерство працює також над розробкою стратегії розвитку малого та середнього бізнесу до кінця літа, стратегією розвитку IT-індустрії, стратегією розвитку оборонного комплексу, експортної стратегії.

Нагадаємо, в лютому 2015 р. радником міністра фінансів України Наталії Яресько з питань податкової системи, децентралізації і загальної реорганізації державних фінансів призначений екс-міністр фінансів Словаччини Іван Міклош.