ua en ru

Німеччина підтримує Україну в її прагненні подолати конфлікт з Росією, - Меркель

Президент України Петро Порошенко і канцлер Німеччини Ангела Меркель зустрілися з мерами українських міст - Запоріжжя, Донецька, Києва, Луганська та Львова.

Президент України Петро Порошенко і канцлер Німеччини Ангела Меркель зустрілися з мерами українських міст - Запоріжжя, Донецька, Києва, Луганська та Львова. Про це повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

В ході обговорення питань припинення військової агресії у східних регіонах України Меркель повідомила про наміри Німеччини надати допомогу у відновленні Сходу України.

"Німеччина підтримує Україну в її прагненні подолати конфлікт з Росією. Ми прагнемо, щоб найближчим часом люди повернулися у свої рідні міста для того, щоб жити в мирі", - підкреслила канцлер Німеччини.

Крім цього, сторони обговорили подальшу співпрацю в питаннях облаштування та адаптації громадян, які були змушені тимчасово покинути будинки, які опинилися на контрольованих російськими терористами територіях.

У зв'язку з цим Меркель повідомила, що Німеччина планує надати Україні допомогу в питанні вирішення проблем цих громадян.