ua en ru

Макрон і Меркель заявили про неприпустимість заяв про створення "Малоросії"

Макрон і Меркель заявили про неприпустимість заяв про створення "Малоросії" Фото: Еммануель Макрон і Ангела Меркель (bundesregierung.de)

Лідери Франції та ФРН відзначили неприпустимість заяв, що підривають цілісність України

Президент Франції Еммануель Макрон і канцлер Греманіі Ангела Меркель заявили про неприпустимість заяв про створення проекту "Малоросії". Про це повідомляє прес-служба президента України Петра Порошенка за результатами глави України з лідерами Франції та ФРН у нормандському форматі.

"Президент Франції та канцлер Німеччини відзначили неприпустимість будь-яких заяв, що підривають територіальну цілісність України, зокрема щодо створення так званої "Малоросії", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, під час двогодинної розмови була досягнута домовленість узгодити остаточні кроки з безпеки і продовжити роботу над дорожньою картою імплементації домовленостей мінських.

Так, з цією метою у другій половині серпня має відбутися зустріч зовнішньополітичних радників голів держав Нормандського формату.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко закликав Російську Федерацію припинити агресію на Донбасі і постачання зброї на окуповані території в ході телефонних переговорів в нормандському форматі.