ua en ru

Лавров не вірить, що ЄС направить миротворців в Україну

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров не вірить, що Європейський союз відправить поліцейські сили в Україну. Про це він заявив в інтерв'ю на телеканалі "Росія 1".

"Думаю, що в ЄС немає божевільних. Прецеденти, про яких Ви говорите (введення поліцейських сил ЄС, - ред.), стосуються ситуації, коли, як, зокрема, на Балканах, на це є згода всіх сторін конфлікту. ЄС ні за що не поїде ні в яку іншу точку, будь то Південний Схід України або куди ще, якщо не буде згоди конфліктуючих сторін на таку місію. Звертатися треба не до нас, а до Луганська й Донецька, з якими Києва в черговий раз відмовився розмовляти", - заявив Лавров.

Він вважає, що заяви України про притягнення миротворців є "відволікаючим маневром".

"Вони (українська влада - ред.) розуміють, що це нездійсненні зобов'язання для П. А. Порошенко, тому що на нього тиснуть ті, хто не хочуть взагалі ніякого мирного врегулювання, і щоб, зокрема, скласти з себе провину. Після прийнятих Верховною Радою постанов про порядок проведення місцевих виборів, які прямо суперечать Мінським домовленостями, придумали нову відволікаючу "штучку" - пропозиція про миротворців. Звучить красиво, благородно. Але для тих, хто розуміють, про що йде мова, все ясно", - заявив глава МЗС Росії.

Нагадаємо, нещодавно представництво України при Європейському союзі передала керівництву ЄС звернення Верховної Ради з розгортання на території України в міжнародній операції з підтримання миру і безпеки.