ua en ru

Керівництво ЄС отримало звернення Ради щодо миротворців

Представництво України при Європейському союзі передала керівництву ЄС звернення Верховної Ради щодо розгортання на території України міжнародній операції з підтримання миру та безпеки. Про це повідомляє прес-служба представництва.

"У зв'язку з прийняттям 17 березня 2015 року постанови Верховної Ради України "Про схвалення звернення від імені Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй та Ради Європейського союзу про розгортання на території України в міжнародній операції з підтримання миру і безпеки", представництво України при ЄС офіційно передала керівництву євроінституцій відповідне звернення до Ради Європейського союзу з проханням належним чином розглянути це питання та розпочати консультації щодо початку операції ЄС у рамках спільної політики безпеки та оборони", - йдеться в повідомленні.

Так, представник України при ЄС Костянтин Єлісєєв зазначив, що операція під керівництвом ЄС дозволить сприяти відновленню миру і стабільності на Донбасі.

"Шляхом створення належних умов... для успішної імплементації Мінських домовленостей та підтримки діяльності спеціальної моніторингової місії ОБСЄ", - додав він.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко вніс до Ради проект звернення 16 березня.

Напередодні в ООН підтвердили отримання попереднього запиту від України про введення миротворців. Офіційний запит Президента буде здійснено після рішення Верховної Ради.